- Når hausten sine krefter viser-
Dette var den første påminninga om kva tid me går inni . Bølgene hadde slege langt på land saman med rusk og rask. Då eg skulle flytta stativet oppaga eg at ein daud kattunge rett attmed. Men vinden drog i meg, bølgebruset og den tunge himmelen minna meg om haustkreftene som nå har overtaket.
Bildet inngår i albumet - Mine Jærske motiv - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-28 01:22:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-28 15:27:33
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-29 01:11:38
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2006-10-29 02:45:44
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløysar.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger491
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_219296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Svein Robert H.

Meget pent bilde, og eg trur at ''rekveden'' på stranden er elementet som gjer susen, uten den kunne bildet fort blitt ordinert. Bra!
Svein Robert H.

Meget pent bilde, og eg trur at ''rekveden'' på stranden er elementet som gjer susen, uten den kunne bildet fort blitt ordinert. Bra!
Ivar B.

Nå begynner høsten å rive litt ja. Godt formidlet stemning, rekveden er viktig for formidlingen av vær og vind. Flott dramatisk himmel og nydelig lys. Mvh Ivar.
Mona J.

Dette var både vakkert og stemingsfult. Godt formidlet!
Klarer rett og slett ikke å velge mellom de to versjonene. Liker beste himmelen og bølgene i v1, men stranda i v2.
Bildet forårsaket faktisk en beslutning om en Skagen-tur med familien til sommeren (selv om vi er klar over at dette er tatt på Jæren). :-)
Mona
Rune S.

Nydelig bilde(er)! Jeg klikket fram og tilbake og synes begge er bra på sin måte. Men holder en knapp på #1. Som nevnt over er rekveden et viktig element.

Mvh
Rune S
Steinulf L.

For meg fungerer V#1 best. flotte farger, og her var det tomt og litt dystert. Sporene i sanden fortelle at folk har gått hjem for sesongen. Fint høstbilde.
Elise S.

Flott stemning. Liker best v2 . Synes himmelen var mer høst dramatisk. Flott sted!-Elise-
Oddrun B.

Flott høstbilde.Liker best V#2,men V#1 kunne kanskje vært bedre uten
rekveden på grunn av at sola og rekveden slåss om oppmerksomhet
Øynene flakker:)

mvh Oddrun


Ann T.

Hei Tone - meget fint dette bilde. Veldig bra stemning i begge versjonene, men jeg tror at V2 er det jeg liker best. På V1 synes jeg at solen tar litt for mye oppmerksomhet. Vanskelig å velge - begge to er bra.
Mvh. Ann
Avsluttet .

Hei Tone
Da var det kommet en versjon til siden sist jeg var inne.
De er fine alle tre. Plankebiten ligger best synes jeg i v2, men litt feil standpunkt der fordi i samme retningen finner vi fyret. Det jeg tror jeg mener med det er at hvis du hadde forflyttet deg noe til høyre slik at du hadde fått med mer av de skummende bølgene slik som i v1.

Vel, nå ligger jo planken i samme lei som fyret i alle 3 versjonene, men jeg kunne godt tenkt meg planken i det gyldne snitt nede venstre og at fyrtårnet havnet sånn noenlunde i det gyldne snitt oppe høyre.

Jaja, noen av mine tanker som jeg bare deler med deg i dette bildet. Lett å være etterpåklok:)

Ellers er jo bilde slik vi kjenner Bore, alltid like vakkert og du formidler en flott stemning med gode farver og fin dybde i bildet.

Skulle jeg velge, synes jeg v1 er fin med at du der også får med deg en solgløtt med farvespill, men planken skulle vært nede til venstre.

mvh arild
ingeborg w.

Det blir helt klart v1 for meg. Lyset på venstresiden er viktig. Ellers er det gode kontraster her mellom de mørke skyene og de vakre fargene der ute. En ser også godt på bølgene at det blåser friskt.
Bente K.

Spennende å følge denne stranda gjennom de ulike årstidene gjennom dine bilder. Jeg har fått lyst til å dra di engang.
Himmelen i bakgrunnen gir en fin bakgrunn for den forlatte standa. Rekveden forteller at nå er sesongen slutt. Fotsporene forteller at det fortsatt ferdes folk der, men muligens bare ivrige fotografer??. Et fint stemningsbilde Tone.
mvh Bente

Bjorn F.

Et behagelig og fint bilde med flott lys og nydelig stemning. Godt å se på.
Liker best v1.
Hilsen Bjørn.

Avsluttet .

Hei!
Eit fint stemningsbilde. God bruk av farger, perspektiv og komposisjon.
Eg trur eg ville ha ''rydda'' bort nokre element (kutta bildet) i høgre og nedre bildekant av versjon 1.
Mvh Paul
Torbjørn K.

En veldig klassisk ''Tone'' dette her. Bildet er pent og tradisjonelt, men jeg synes ikke du kommer 100% i mål. Fargene, lyset og motivet er sitter absolutt der det skal, det eneste jeg har å utsette der er at jeg ville foretrukket noe mørkere mellomtoner (dra den midterste trekanten i ''levels'' til høyre) og kanskje noe mer intense farger. Noe mer oppskarping kunne også gjort seg, men det er ikke absolutt nødvendig.

Det største ankepunktet mitt, virker det nesten som du innser selv også i de ulike versjonene. Jeg finner ikke helt balansen eller roen i komposisjonen. Ut fra det jeg ser, så har du fire elementer i original-fila som du har croppet fra. Det røde lyset og regnet, planken i forgrunnen, fyret og strandlinja som buer seg bortover til neset til høyre.

Oppgaven din blir da å sette sammen disse elementene (eller fjerne de unødvendige) til en god komposisjon. Jeg synes fire elementer blir litt mye å forholde seg til, så dersom du hadde begrenset deg til to, så hadde det vært lettere både for deg som fotograf å sette de sammen og meg som betrakter. Færre elementer gir ofte et roligere og mer harmonisk bilde.

Jeg er ikke helt sikker på hva som hadde vært den beste løsningen her, men jeg tror jeg hadde konsentrert meg om planken og det røde lyset, og droppet fyret og neset. Hadde du plassert planken og det røde lyset diagonalt overfor hverandre så hadde det kanskje blitt bra?

Torbjørn

Odd Tore S.

Pent og typisk.
Skulle gjerne sett en v4, hvor du har med hele buen av stranda.
Mulig at det er jeg som har et problem her, men jeg synes et brudd som dette er negativt for linjeføringen i bildet, og får meg til å flakke mellom de andre elementene.
Da kunne du kanskje fått drivveden til å være litt mindre midtstilt også, og utnyttet sporene i sanden til å lede blikket innover. Men regnbygen hadde nok havnet helt i kanten i beste fall.
Det er ikke alltid man kan få med alt.
Odd Tore
Leonard L.

Synest at dette var et flott bildet Likte ''dramatikken'' i bildet. Vanskelig å si hvilke versjon som er best, men tror vil holde på nr. 3. Mange fine elementer i bildet som andre også har påpekt. Tror at dette dette bildet er det av strandbildene dine som jeg umiddelbart falt for. Alle er flotte etter det jeg kan huske. Tror det må være en kombinasjon av lyset/fargene og komposisjonen. Skulle ønske at jeg hadde en slik strand like i nærheten der jeg funne fange inn slikt inntrykk og også forsøke meg med bilder.
Hilsen Leonard
Inger Anne Maritsdotter V.

planken må være med her, det er et vakkert og stemningsfullt bilde med en poetisk undertone. Flott eksponert.

Inger Anne
Tone A.

Tusen takk for alle kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Dessutan takk for ulike råd om komposisjonen og der var det Oddrun og Ann som først kommenterte at solnedgangen og rekveden sloss om blikket.

Spesielt takk til Arild for utfyllande kommentar og forslag. Han er like glad i Sele- og Borestranda som meg. Men hadde eg stått på høgresida hadde eg fått den sterke solnedgangen på venstresida. Rekveden skulle ha vore meir i det gylne snitt i høgresida og med Feistein fyr i venstresida øverst. Eg skulle nok ha flytta planken, Arild! Men då ville dei diagonale fotspora forsvunne.

Torbjørn: stor takk for den lange kommentaren din med gode råd. Du har heilt rett i at eg ser ikkje får balansen i komposisjonen. Det var ein av grunnane til at eg la inn bildet, pga at eg laga ulike utsnitt men komposisjonen blei ikkje harmonisk med verken planken eller Feistein fyr i det gylne snitt. Og du har rett i at det er for mange element. Utan solnedgangen hadde bildet fått eit reinare uttrykk. Rett før eg tok bildet var det ei bølge som slo opp til forbi planken, så eg hadde ikkje lyst å stå nede ved sjøkanten. Litt meir mørke mellomtonar kan eg ordna i levels, men dette bildet må eg nok ta på nytt for å koma i mål!

Odd Tore: versjon 3 er originalen ukutta, så eg skulle nok hatt vidvinkelobjektivet på her.

Leonard: takk for at du såg ''dramatikken'' i bildet. Og denne Selestranda er flott med sandstrand og eit stort område med rullesteinar. Og til venstre er elva som ein må gå over ei hengebru for å koma til den lange Borestranda som er sandstrand. Kong Harald fiskar laks her kvar haust !
Me har vakre strender på Jæren, men i sterk vind er det vanskeleg å fotografera og iskaldt!
:) Tone


Monika Frisvold V.

Hei

Flott bilde med spennende elemeter som gjør liv i bildet. Likte versjon 1 best!
mvh monika
Espen A. I.

Absolutt pent og lekkert, men den planken
gjør bildet ubalansert for min del, føler at et annet objekt
hadde gjort større nytte av seg, kanskje ei grein med døde
høstblader som er skylt inn på land?

-Espen
Inge S.

Hei.
Et flott motiv med fine skyer og et godt lys. Her skal jeg velge
fra 1-5 så da velger alle 5:-) Like bra alle sammen.
Godt jobba.

Mvh Inge
Stig Børre E.

Hei Tone!
Ja her var det en del å velge mellom. Jeg syns du er i mål med v5.
Flotte farger og planken som en fin diagonal motvekt mot det oransje lyset på himmelen. Veldig vellykket på alle måter - er misunnelig på din lette tilgang til disse flotte jærstrendene :-)

StigB
Kenneth K.

Jeg syns v5 er best fordi at det er mye skarpere og finere farger oge et bedre utsnitt og komposisjon. Skarpt og fint bilde. Det er ikke mere å si enn bra jobba! Vakkert!


mvh Kenneth
Judit W.

Hei Tone!

I agree with Kenneth; Versjon #5 is the best :) It's just amazing with its beautiful colours and tones!

Judit :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu