Riska kirke III - klokketårnet
Klokketårnet i Riska kirke er et frittstående bygg adskilt fra hovedbygget. I venstre del av bildet skimtes inngangspartiet til kirken. Dette bildet er tatt på motsatt side i forhold til mitt forrige bilde i denne serien.
Bildet inngår i albumet RISKA KIRKE - Riska kirke er en arbeidskirke på Hommersåk i Sandnes by. Kirken er bygd delvis på dugnad for 5 år siden, og har meget spesiell arkitektur. Siden det er vanskelig å yte kirken full rettferdighet via bare ett bilde, har jeg valgt å lage en serie av bilder, slik at de til sammen viser kirken slik jeg opplever den... :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-23 22:21:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_128055} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.

Tror du får et bedre utsnitt om du kutter opp til forauskanten i bunnen og lar taket ende i øvre venstre hjørne. Du mister da noe av den fine teksturen i murveggen, men jeg synes det er underordnet når det er tårnet du ønsker å formidle.
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette syns eg var et bra bilde ,

helt klart det beste i serien din ,

fine linjeføring og diagonaler.

Syns ikke du skal kutte bort noe.

Mvh Inger Anne
Stine J.

Hei Hege

Syns dette ble bra. Fin linjeføring som fører mot tårnet. Himmelen er kanskje litt i lyseste laget, men alt i alt er jeg enig med Inger Anne at dette er det beste bildet i serien din til nå. Bra! :-)

mvh Stine
Oddbjørn W.

Hei Hege!
Dette var bra! Her har du fått til noe riktig spennende! Komposisjonen er identisk med mitt bilde ''Trondheim by night'' med vegg på venstre side, og tårnet som motvekt på motsatt side. Du oppnår en utrolig dybde i bildet. Det eneste pirket jeg kan finne er at du burde ha fjernet de 5 (?) hvite prikkene på mitre del av asfalten.
Har sittet en stund og vurder forslaget fra Steinulf om å kutte i forkant. Og jeg tror kansje han har et poeng. Du mister noe,ja, men samtidig får du er mer ''rent'' bilde fordi hele forgrunnen på høyre side blir ensartet. Jeg synes du skal vurdere å legge ut en slik versjon - og samtidig så ser du om det er nødvendig for helheten da å beskjære noe på høre side og topp.
Forøvrig er jeg enig med Inger Anne at dette er så langt ditt beste bilde av lirken - så langt.

mvh
Oddbjørn
Hege J.

Takk alle tre!

Siden klokketårnet står for seg selv, prøvde jeg her å finne en litt annerledes komposisjon av motivet enn kun å fokusere på selve tårnet. Jeg har jobbet med utsnittsvalget, og dette er det jeg selv føler fungerer best. Har vurdert ut fra kritrier som dybdefølelse og bevaring av teksturen i muren som Steinulf er inne på. Plasseringen av tårnet i bildeflaten er bevisst. Jeg ønsker at blikket til betrakteren skal trekkes innover i bildet mot tårnet. Synes selv jeg har lykkes brukbart. Det er spennende å lese at oppfatningene av utsnittsvalg er ulike. Steinulf har sendt sitt forslag til meg på mail som jeg legger ut som versjon #2. Flere synspunkter?

Ha en god kveld alle sammen!

Mvh Hege
Hege J.

Hei Oddbjørn og takk til deg også! Du snek deg imellom her... ;-)
Ser prikkene i asfalten. De bør nok klones vekk, ja!

Mvh Hege
Janne L.

Jeg synest du har fått til et fint og greit bilde her. Fin måte å presentere kirken på.
Janne
Kurt S.

Synes du har en gående en fin serie. Det er spennende og lærerikt å jobbe med slike prosjekt og her har du fin arkitektur å vise frem.
Ser at du vil at betrakterens blikk skal trekkes innover i bildet og mot tårnet.
Da synes jeg du lykkes best i V2.
Skal prøve å begrunne hvorfor: Muren er veldig fin med fint mønster og struktur. I V1 synes jeg muren kom for godt frem i forhold til at det er tårnet du har valgt som hovedmotiv. (Muren kunne også fungert som hovedmotiv men da ville det bli rotete med 2 hovedmotiv i samme bilde)
I V1 stopper blikket derfor litt opp med muren og helhetsinntrykket blir litt forvirrende.
V2 synes jeg ble veldig bra. Muren kom akkurat passe frem og blikket ledes via de fine linjene mot tårnet i bakgrunnen.
Du demonstrerer her hvordan et lite inngrep av og til kan forbedre et bilde adskillig.
Eksponeringen ble fin men himmelen kunne kanskje vært litt mørkere.
Absolutt et bra bilde.
Mvh Kurt

Kim Daniel A.

Hei hege,

Her blei jeg jo dradd heeelt inn i skjermen, syns dette ble spennende og samtidig veldig balansert. et moderne men fortsatt klassisk look over det hele.

Har du mer av selve kirke bygget? ganske spennende den der saken!

kimd
Johan K.

Hei
Synes bildet kom mer til rette i versjon 2. Klokketårnet ble mer fremtredende. Enig angående at himmelen skulle vært litt mer mørk.

Johan
Hege J.

Tusen takk for hyggelige og konstruktive tilbakemeldinger! :)
Ser at de fleste av dere holder en knapp på versjon #2, og etter å ha studert den en stund, blir jeg mer og mer enig i at den fungerer godt/best(?).

Janne: Tusen takk!

Kurt: For meg er det utviklende å jobbe med en serie og få tilbakemeldinger underveis. Kirken innbyr til mye spennende... ;-) Satte stor pris på dine refleksjoner. Takker og bukker!

Kim Daniel: Satte utrolig pris på kommentaren din! Du ser det samme som meg i bildet og sier det på en måte som gjør meg ydmyk og glad. Tusen takk! Har tatt mange bilder av kirken! Flere vil bli lagt ut etterhvert, både detaljer og større flater.

Johan: Ser poenget ditt med kirketårnet, som jo er det vesentlige å formidle i bildet. Er tilbøyelig til å være enig med deg, også angående himmelen.

Ha ei super helg, alle fotovenner!

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Et fint motiv dette. Jeg liker vinklingen godt. Fine fargetoner.Et fint bilde med mye fin stein.Spennende struktur og farger på de ulike steinene! Bra!!

Inger-Lise:)
Hege J.

Takk til deg også, Inger-Lise.
Bruken av naturstein, som for øvrig er typisk her på Jæren, er med å sette sitt særpreg på denne spesielle kirken.
Hyggelig at du liker bildet. :-)

Mvh Hege
Thor Arne U.

Heisann !

Utrolig spennende kirke du jobber med her, synes som flere andre at dette er det desidert beste bildet ditt.

V2 Liker jeg best !!

Keep up the good work...

- thor arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu